BLOG BEJEGYZÉS

Minden egyes mese, egy valós gyerekkori történet

Minden egyes mese, egy valós gyerekkori történet

A mese alap történetét egy horvátországi, Cres szigetén zajlott nyaralás ihlette, amelyen valóban gyerekkorunkban jártunk és tényleg fél Magyarkanizsa ott volt, így nem csak Gabi és Csabi, de Kati és Ági is valós személyek, akárcsak Csilla volt...

Bár néhány eleme a történeteknek nem feltételenül az adott nyaraláson történt (például a Csabi elveszik) és néhol, kiszíneztem a történeteket, és a bétázók visszajelzéseit is figyelembe vettem. 

Így történhetett meg például az, hogy Csabi nem győzedelmeskedett a futóversenyen, hanem kézenfogva rohantak át együtt a fiúk a célvonalon.

A történetek 90%-a azonban valós eseményeket dolgoz fel és ígérem, ha már kapható lesz a könyv és elfogy belőle legalább 500 darab, leleplezem a többi kis túlzást és ferdítést is amik a történetekben voltak.

Számomra nagy öröm volt újra feleleveníteni ezeket a gyerekkori emlékeket és újra átélni gyerekkorom családi nyaralásait. Bár azóta sok minden változott a világban, azért remélem sok kisgyerek fogja élvezettel olvasni vagy hallgatni Gabi és Csabi kalandozásait.

Ha így lesz, ígérem még legalább 3-4 kötettel fogom a gyerekeket szórakoztatni! ;)