BLOG BEJEGYZÉS

Hihetetlenül jól sikerült az első könyvbemutató

Hihetetlenül jól sikerült az első könyvbemutató

Minden író életében eljön ez a várva várt pillanat, amikor legelőször foghatja kézbe a könyvét, amikor legelőször dedikálhat valakinek vagy amikor legelőször tartja meg a könyvbemutatóját. Hát nekem ez a nap 2022.07.01.-jén jött el.

Már jó ideje sikerült megbeszélnem a Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárának tüneményes könyvtáros "nénijével", Katával, hogy náluk tartanám az első könyvbemutatómat, mivel sok éve már aktív tagjai vagyunk a könyvtáruknak. A dátumot és a programot is régóta tudjuk, régóta hirdetjük, mégis nagyon tartottam attól, hogy majd senki nem jön el.

Szerencsére díszvendégként eljött a "kisöcsém", Csaba is aki címszereplő a mesekönyvben és a szüleim is, akik szintén főszereplők benne. Természetesen megjelent az ötletadó nagyfiam, Boti is, aki nélkül soha nem jelent volna meg ez a mesekönyv, de elkísért a feleségem és kislányom is.

Sok ismerőst és barátot hívtam meg, de a legtöbb sajnos nem tudott részt venni ezen az időponton, más elfoglaltsága miatt. Amikor pedig már a sokadik elutasításon vagy válasz nélküli meghívó kiküldésen voltam túl, nagyon elkeseredtem...

Végül aztán olyanok jelentek meg a nagy napomon, akikre szinte nem is számítottam. Régi barátok és ismerősök, akikkel még Szegeden ismerkedtünk össze vagy még korábbról, vajdaságból ismertem őket. Ráadásul egy Instagramos influencer és egy írónő is megjelent a bemutatón, de erről egy másik bejegyzésben majd írok bővebben :)

Az pedig, hogy ilyen sok - számomra is - ismeretlen arcot is láttam, nagyon meglepett. A jelenléti ív alapján, a személyzet nélkül is, körülbelül 60 fő jelent meg, pedig én a 30-nak is örültem volna. 

Az elején annyira izgultam, hogy szinte beszélni is alig tudtam, de a végére belemelegedtem, amikor láttam, hogy a gyerekeknek mennyire tetszik, ahogy Kata izgalmasan felolvassa az egyik történetet a könyvből.

Közben villámkérdéseket  tettünk fel a gyerekeknek és volt aki könyvjelzőt, mások matrica csomagot és egy valaki pedig színezőt is nyert a helyes válaszaiért cserébe.

A nap fő pontja azonban egyértelműen a denevértej kóstoló volt, amihez már napokkal ezelőtt itthon beszereztem a narancs íző üdítőt és egy színes üveget, saját gyártmányú cimkével. Pár perc alatt a gyerekek megitták a három liter üdítőt amire szerintem egyikünk sem számított. 

A végén egy sarokban a gyerekek kifestőzhettek és útvesztő játékot játszhattak Gabi-Csabis témájú előre elkészített lapokon. Közben pedig én dedikáltam az első eladott könyveimet a résztvevőknek.

Amennyire csalódott voltam azok miatt, akik nem jöttek el, végül annyira jól esett azok jelenléte, akik eljöttek. Óriási élmény volt, ami miatt már megérte megírni ezt a könyvet.

A napot szűk családi körben ünnepeltük meg egy-egy finom pizza mellett, a szomszédos pizzériában :)