BLOG BEJEGYZÉS

Gabi-Csabi hangoskönyv

Gabi-Csabi hangoskönyv

Szinte lehetetlen elképzelni a boldog gyermekkort mesék nélkül, hiszen gyakran megesik, hogy még mi, felnőttek is szívesen elmerülünk a mesék káprázatos világában. A meseolvasásnak, és a mesehallgatásnak is számos pozitív hatása van a gyermek fejlődését nézve, erről több gyermekekkel foglalkozó szakember is beszámolt már korábban, arról nem is beszélve, hogy erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot.

A legtöbb szakember bátran meri állítani azt, hogy a legjobb, ha a mesélés szóban történik, ugyanis mesenézéssel ellentétben ilyenkor jobban beindul a gyermek szókincse, és természetesen a fantáziája is. Már viszonylag korán elkezdhet egy kisgyerek ismerkedni a keménylapos mesekönyvekkel, 1-2 éves korban pedig már egy egyszerűbb, rövid, könnyen érthető mese egy ideig le tudja a figyelmüket kötni. Ezek ebben a korban lehetnek még versikék és mondókák is.

Mik a hangosmesék előnyei, és hol tudunk jó meséket hallgatni ingyen?

Az, ha egy szülő felolvas egy kedves mesét a gyermekének, mindig egy belsőséges, nyugodt légkört képes kialakítani, mely kifejezetten jól tud jönni egy nehéz nap után, mint a szülő, mint a gyermek számára. Néha azonban megesik, hogy mi is, és a gyermekek is valami újra vágyunk, vagy éppen nincs időnk mesét olvasni a gyermeknek, és ilyenkor pedig jól tudnak jönni a képernyő bámulása helyett a hangos mesék, amiket a gyermek bárhol, bármikor meg tud hallgatni. A hangos mesék hallgatása emellett jól jöhet akkor is, ha éppen nincs lehetősége a szülőnek könyvet olvasni, mert például autóban ülve vezet, ám a gyerek unatkozik a hátsó ülésen.

A Meskete.hu egy olyan biztonságos, gyermekbarát portál, melynek felületén a gyermek akár saját maga kedvére válogathat akár a hagyományos olvasható, akár a hangosmesék között is. Az oldal magyar amatőr, és profi írók műveit gyűjti össze, a könnyen kezelhető felületen pedig ingyenesen elérhetőek a mesék, ehhez csupán egy Facebook regisztrációra van szükség, amely nem tart tovább néhány másodpercnél.

Az oldal folyamatosan bővül, ennek köszönhetően jelenleg már több mint 1.000 hagyományos, és több mint 150 hangos mese található meg különböző kategóriákba csoportosítva. Többek között itt található meg Gabi-Csabi kalandjai: A nyaralás című mesekönyv első fejezete is ingyenesen hallgatható módon. A mesék emellett az oldalra belépett tagok számára letölthetőek Pdf formátumban is. A portál megálmodója maga is mesekönyv író, és azért hozta létre ezt az oldalt, hogy lehetővé tegye azt, hogy a meseírók könnyedén publikálni tudják a verseiket és meséiket. Így megtalálhatják a kezdő és a profi írók is az olvasótáborukat, és a célközönségüket.
A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően pedig a közeljövőben várható a Meskete.hu tabletes és mobilos applikációja is.

Gabi és Csabi kalandjait megtalálod a Meskete oldalon: https://meskete.hu/mesek?kereses=gabi-csabi