BLOG BEJEGYZÉS

A főszereplők is megjelentek a mesekönyv bemutatón

A főszereplők is megjelentek a mesekönyv bemutatón

Mint tudjátok, a Gabi - Csabi kalandjai mesekönyv minden egyes fejezete egy-egy valós esemény alapján íródott. A mesebeli főszereplők (Gabi, Csabi, anyu és apu) pedig tiszteletüket is tették az első mesekönyv bemutatóján.

A mesekönyv első, hivatalos bemutatójára 2022. július első napján került sor Szegeden, a Somogyi-könyvtár Északvárosi fiókkönyvtárában, Kata közreműködésével. Bár nagyon sokat terveztünk és készülődtünk a nagy napra, mégis az egyik legfontosabb számomra az volt, hogy a könyvben címszerepet kapó "Csabi" is jelen tudott lenni a nagy napon.

Csabi ma már nem óvodás és a borítóképpel ellentétben, még csak nem is alacsonyabb nálam. Sajnos Szegedtől sok órányi autóútra laknak feleségével és kislányával, Marával. Ennek ellenére örömmel mondott igent a felkérésre, hogy ők is részt vegyenek a bemutató napján.

A mesekönyvben szintén fő szerepet kapó szüleim, anyu és apu pedig Szerbiából, a Vajdaságból lépte át a határt, hogy ott lehessenek az első könyvem, legelső könyvbemutatóján.

Mindannyian Mórahalmon találkoztunk és közösen autóztunk át Szegedre, a könyvtárhoz, ahová fél órával a beharangozott időpont előtt érkeztünk. Ennek ellenére, nagyon kellett kapkodni, hogy minden a helyére kerüljön. Ebben persze a helyi dolgozók és a családom is bőven kivették a részüket, amiért rendkívül hálás is vagyok nekik!

Az első vendégek pedig már meg is érkeztek, mire oda jutottam, hogy magamra kapjak egy inget, mert kinn körülbelül 40 fokos hőség tombolt és tényleg kimelegedtem a pakolászásban - még jó, hogy vittem direkt váltó pólót.

Nem csak szüleim és öcsém családja, hanem az én családom is ott volt természetesen, hogy támogasson. Kriszta, a feleségem a pakolászásban és a denevértej porciózásában is sokat segített, Boti pedig beépülve a közönség soraiba hallgatta nagy szemekkel a történeteket és a villámkérdések egy pontján olyan lelkesen jelentkezett, hogy Kata őt szólította fel. Majd jót nevettünk azon, hogy ő nyilvánvalóan tudja a válaszokat, hiszen ő volt a legelső aki hallotta ezeket a történeteket és azóta is többször felolvastam már neki a mesét. Zita, a kislányom is igen aktívan jelen volt az eseményen és ha éppen nem a polcokról pakolta le a könyveket, akkor rám mászott fel és hol állva, hol ülve "segítette" a riportomat és beszámolómat a könyvről.

A nap végén, amikor zárás után végre mi is elhagytuk a helyszínt, a közeli pizzériában koccintottunk a sikeres könyvbemutatóra. Majd a nap zárásaként öcsémtől egy megható ajándékot kaptam. Egy új, aláíró tollat, amelyen nagy betűkkel az áll: "Legjobb Testvér".